FA EN

KOOSHAN

نوشیدنی کامبوجا

کامبوچا نوعی چای گیاهی است.

قارچ مربوط به کامبوجا ۲۲۰ سال پیش از میلاد در کشور چین( منچوری) استفاده داشته است و بعد از آن از راه خطوط بازرگانی به روسیه و کشورهای اروپای شرقی انتقال یافته، در آنجا عمومیت پیدا کرد. قبل از جنگ جهانی دوم استفاده از آن بسیار رواج پیدا کرده بود ولی، در طول جنگ به علت کمبود چای و شکر( محیط کشت کامبوجا) از ترویج افتاد.

 

امروزه این قارچ در اروپا و آمریکا بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و چه بسا در آمریکا انجمن استفاده کنندگان از این قارچ تأسیس شده است.
گروهى از پزشکان و پژوهشگران براساس شواهد و آزمایش هاى انجام شده بر روى نوعى قارچ به اسم ”کومبوچا“ اعلام کرده اند که این قارچ به علت ترکیبات خاص و دارا بودن ”اسید گلورونیک“ نه تنها مانع از سرطانى شدن سلول ها مى شود بلکه رشد سلول هاى سرطانى را نیز متوقف مى سازد.

 

علاوه بر این، قارچ کومبوجا عاملى مؤثر در جلوگیرى از سکته هاى قلبى شناخته شده و به اعتقاد پزشکان که اثرات این قارچ را بر روى اشخاص مختلف مورد مطالعه قرار داده اند ”کومبوجا“ همان اکسیر حیات بخشى است که دستیابى به آن همیشه آرزوى بشر بوده است. برای این که استفاده آن از ریزش موها، چین و چروک پوست و سخت شدن رگ ها، مفصل ها و عضلات که از علایم بالا رفتن سن و پیرى است جلوگیرى مى کند.


 روش تکثیر قارچ و تولید نوشیدنی کامبوچا

اول سه لیتر آب را بجوشانید. در یک قوری اندازه 4 قاشق معادل 20 گرم چای خشک دم کنید. چای دم کشیده و صاف شده را به سه لیتر آب از قبل جوشانده شده اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شود. حالا یک لیوان شکر معاول 180 گرم به چای یک رنگ اضافه کنید. نگران شکر اضافه شده نباشید زیرا برای تکثیر قارچ و تهیه لایه تازه استفاده می شود.

 

صبر نمایید تا دمنوش با دمای محیط برابر شود. اندازه دو فنجان از استاراولیه را به چای سرد شده اضافه کنید. اکنون چای سرد شده را در سه ظرف یا بطری شیشه ای دهان گشاد تقسیم کنید. داخل هر بطری تکه ای از قارچ کامبوجا بگذارید. درب بطری را با پارچه نازکی ببنید و به مدت 1 هفته الی 10 روز داخل کابینت تاریکی بگذارید.

 

بعد از این مدت شما شاهد تولید لایه تازه کامبوجا( برای تخمیر های آینده) و همين‌ طور نوشیدنی کامبوجا خواهید بود. قارچ خود به صورت طبیعی جدا می شود ( موقع برداشتن قارچ وسیله فلزی همراهتان نباشد) درصورتی که ماده های ژله مانند به آن چسبیده بود می توانید آن را زیر آب بشویید و آن را روی بشقاب شیشه ای بگذارید.

 

نوشیدنی تهیه شده را از صافی پارچه ای عبور دهید و داخل بطری داخل یخچال جهت استفاده نگهداری کنید. در صورتی که بخواهید دوباره آن را کشت دهید می توانید قارچ را در کیسه های پلاستیکی روی بشقاب شیشه ای یا کاغذی با اندکی چای مرطوب نگه دارید شکستن آن اشکالی پیش نمی آورد و قارچ دوباره تخمیر را انجام خواهد داد.

 

انرژى داخل قارچ کومبوجا سبب مداواى بسیارى از بیمارى ها می شود، برای این که سبب مى شود تمامى بافت هاى بدن فعال شده و چرک و کثافت هاى داخل آن را از طريق سم بدن( عرق، ادرار، مدفوع و...) دفع کند و همین طور روى سیستم گردش خون در بدن بسیار تأثیر مى گذارد و آن را به طور کامل منظم و تصفیه مى کند.

 

همین خواص قارچ کومبوجا سبب می شود که سلول هاى نیمه مرده و خسته و تنبل بدن فعال شده و مانند قبل کار خود را از ابتدا شروع می کنند، ولی این را یادآور مى شوم که انرژى داخل قارچ کومبوجا سبب افزایش میزان انرژى در بدن موجودات زنده و انسان مى گردد و همین فواید قارچ کومبوجا است که سبب خوب شدن بیماران ناعلاج و سخت می گردد.

خراب شدن یا کپک قارچ کامبوچا

احتمال دارد زیر لایه تازه لخته های چای مشاهده کنید که کاملا طبیعی و حاوی ناخالصی مواد اولیه مثل چای بوده که با شست و شو با آب سرد از بین می رود. اگر بر روی سطح قارچ لایه جدید دایره های کوچک با رنگ های مختلف سبز، قهوه ای، قرمز، رنگ مشکی و... مشاهده کردید علائم کپک و باکتری زیان آور داخل بطری می باشد.

 

دراین صورت نوشیدنی همراه با قارچ را دور ریخته و از ديگر بطری ها استفاده کنید. اصلاً راهی برای نگهداری کامبوجا کپک زده وجود ندارد. در صورتی که علایم کپک را مشاهده کردید تمامی متعلاقات بطری را دور بریزید و با قارچ و نوشیدنی تازه دوباره اقدام به تهیه نمایید. توجه داشته باشید همیشه کپک کامبوجا همیشه در بالای قارچ تشکیل می شود.

در ادامه متداول ترین دلیل های وارد شدن آلودگی و ایجاد کپک کامبوجا را بررسی می کنیم.

قارچ مولد را حتماً از مکان معتبر تهیه کنید.

رطوبت محیط بیش از حد نباشد.

از ظروف شیشه ای تمیز استفاده کنید.

از ماده های خام اولیه با کیفیت استفاده کنید.

دور از گرده افشانی گیاهان خانه بگذارید.

از جا به جایی ظرف در طول تخمیر پرهیز کنید.

در محیطی با دمای 25 الی 28 درجه بگذارید.

در مکان پاکیزه با درجه دمای مناسب مراقبت کنید.

به جای دستگاه تصفیه آب خانگی از آب لوله کشی استفاده کنید.

اشخاص سیگاری یا دارای بیماری حدالامکان در نزدیکی محصول نباشند.

 

برای تولید نوشیدنی کامبوجا حتماً از چای خالص بی رنگ و اسانس استفاده کنید. بهتر است نسبت استفاده از چای آماده شده با شکر و استارتر 90 به 10 باشد. در برخی از موارد استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی عامل کپک بوده است. بهتر است از آب لوله کشی استفاده کنید درصورتی که از آب مطمئن نیستید می توانید به مدت 7 دقیقه (پیش از دم کردن چای) بجوشانید.
 

نکات و توصیه های مهم

باید توجه داشت که قارچ کومبوجا نباید به فلز اصابت نماید. برای این که سبب خرابى و کپک زدن قارچ کومبوجا می شود. حتى در دست شما انگشتر نباشد.

 

درجه حرارت محیط کشت قارچ کومبوجا باید ۲۱ الى ۲۴ درجه سانتى گراد باشد. زیرا درصورتی که هواى محیط سردتر باشد رشد قارچ کومبوجا کم یا متوقف می شود و برعکس درصورتی که هواى محیط گرم تر رشد قارچ کومبوجا سریع تر و معمولاً مخمر قارچ کومبوجا بصورت سرکه درمى آید که خیلى ترش می شود و در پایان روى قارچ کپک مى زند (کپک به صورت گرد نرم و معمولاً سفید رنگ یا رنگ سبز مى شود).

 

در صورتی که روى قارچ کومبوجا کپک زد حتماً آن را دور بریزید و از آن استفاده نکنید (هم مخمر و هم خود قارچ کومبوجا). زیرا براى روده مضر مى باشد و احتمال مسمویت روده اى مى باشد. آن هم درصورتی که بیش از حد استفاده گردد.

 

رعایت میزان شکر و چاى و آب براى کشت قارچ کومبوجا الزامى است.

به قارچ کومبوجا نباید نور برسد.

حتماً باید روى ظرف را با پارچه اى ببندید که هوا وارد ظرف گردد.

ظرف را تکان ندهید و بگذارید که قارچ کومبوجا در آن تکثیر شود.

برترین مدل قارچ کومبوجا روشن، شفاف، تمیز و تمام مى باشد.

هر چقدر که قارچ کومبوجا داخل ظرف محتوى چاى شیرین بیش تر بماند عرض آن کلفت تر می شود.

 

برترین نوع قارچ کومبوجا قارچ زیرین مى باشد که از همه جوان تر مى باشد.

 

سعى کنید هر روز از مخمر قارچ کمبوجا که در ظرف شیشه اى در یخچال نگهدارى مى کنید استفاده نمائید. به جاى آب و چاى مى توانید از مخمّر قارچ کومبوجا تا سقف ۳ لیتر، روزانه استفاده نمائید.

 

ظرف دهان گشاد و سطحی براى کشت قارچ کومبوجا مناسب تر از ظروف دهان تنگ و بلند مى باشد.

 

بهتر است پس از برداشت محلول قارچ کومبوجا به میزان یک استکان از محلول ته ظرف نگهداشته و با چاى شیرین سردشده تازه مخلوط کنید تا به عنوان کمک کننده در عمل تخمیر قارچ کومبوجا به کار برود. این عمل قارچ کومبوجا را از دیگر کپک ها محفوظ نگه دارید.

 

در صورتی که قارچ کومبوجاى بدون محلول به دستتان رسید مى توانید یک الى دو قاشق غذاخورى سرکه جوشیده شده به محلول چاى شیرین جهت تخمیر بهتر قارچ کومبوجا اضافه نمائید.

 

از ظروف پلاستیکى نامرغوب استفاده نکنید.

دود سیگار سبب از بین رفتن قارچ کومبوجا می شود.

 

در آشپزخانه که بخارات چربى در هوا مى باشد قارچ را نگهدارى نکنید. برای این که یک لایه چربى روى قارچ مى گیرد و از رشد قارچ جلوگیرى کرده و سبب کپک زدن و خراب شدن قارچ کومبوجا می شود.

 

مخمر قارچ کومبوجا را نباید به مادرانى که شیر ده هستند داد، برای این که سبب ترش شدن شیر مادر می شود ( از لحاظ مزه و طعم، نه از لحاظ خواص و کیفیت) و امکان دارد که کودک نتواند از شیرمادر تغذیه نماید. به همین خاطر تا موقعى که مادران مى خواهند به کودک هاى خود شیر خود را بدهند از مخمر قارچ کومبوجا استفاده ننمایند.

 

در مورد استفاده آن برای مادران حامله با پزشک خود مشورت نمایید.

روش استفاده کامبوچا

کمبوجا برای کبد و دستگاه تصفیه بدن نوعی سم زدا به شمار می آید . سفارش می شود برای استفاده کامبوجا از اندازه کم آغاز کنید و کم کم میزان آن را افزایش دهید. برای شروع پیشنهاد می شود سه بار در روز هر بار دو قاشق غذاخوری میل کنید و میزان آن را کم کم افزایش دهید. به خاطر رفع ناراحتی های خاص مثل مشکلات دفع، ضعف کبد، رماتیسم، بیماری نقرس و تصفیه خون سفارش می شود روزانه حدود یک پنجم فنجان همراه با آب طی سه تا شش ماه بنوشید و به مدت یک ماه قطع و مجددا شروع کنید.

 

اگر به بیماری حادی دچارید یا بدنتان بی اندازه ضعيف است و یا داروی خاصی استفاده می کنید پیش از استفاده نوشیدنی کامبوجا با پزشک خود مشورت کنید.

 

سالم بمانید و شاد

گروه تولید محتوای کوشان

منبع : بیتوته

فرم ثبت نظرات




اخبار دیگر